Lumini si umbre – arta de a-ti contura fata

cailynSfaturi1 Comment

Conturul a fost un secret de frumusete folosit de vedete prea mult timp, insa acum toata lumea vorbeste despre aceasta tehnica de aplicare a machiajului. De ce conturarea fetei? Ei bine, pentru ca este un truc care accentueaza si scoate in evidenta anumite trasaturi ale fetei, lucru care ne face sa fim mai sigure si increzatoare. Scopul acestui tip de machiaj este de a accentua anumite caracteristici naturale prin imbanatatirea si definirea lor. Pentru acest truc ai nevoie de o oglinda, pensule pentru machiaj si un set de contur.

Te-ai intrebat vreodata cum ai putea face si tu asta? Datorita make-up artistilor din intreaga lume care impartasesc cu noi pe retelele de socializare secretele lor, acum toata lumea are la dispozitie resurse pentru a se informa si realiza un astfel de machiaj. Acesta este un avantaj pentru noi toti, iar cu produsele potrivite: primer, fond de ten, pudra de fata, blush si pensule potrivite, fiecare poate realiza in confortul casei sale un machiaj care sa ii puna in evidenta trasaturile.

 

Contouring-ul este o tehnica folosita doar de make-up artisti si vedete, insa a devenit o rutina cand vine vorba de machiajul pe care il aplica cele mai multe dintre noi. Conturul da forma unei zone a fetei si imbunatateste structura osoasa prin machiaj. O conturare corecta va evidentia structura osoasa a fetei, definind trasaturile si oferind un aspect natural, potrivit pentru orice ora din zi.

Asadar, sa descoperim care sunt cei mai importanti pasi pe care trebuie sa ii urmezi astfel incat sa obtii obtii un contur impecabil al fetei.conturarea fetei

Primul pas pentru realizarea machiajului il reprezinta crearea unei suprafete netede prin aplicarea unui primer si apoi a fondul de ten. Primerul va pregati fata pentru machiaj, iar fondul de ten iti va da un aspect uniform.

Dupa acest pas poti incepe practic conturarea fetei. Odata ce baza este aplicata vei incepe sa trasezi acele linii de umbre si lumina.

Iata cei mai importati pasi pe care sa ii respecti astfel incat sa realizezi cat mai bine acest tip de machiaj.

Conturarea se face cu ajutorul  unei nuante inchise de fond de ten sau pudre compacte ori pudra bronzanta.

  • Alege un produs mai inchis cu trei-patru nuante decat culoarea tenului tau si aplica-l exact sub osul pometilor. Apoi, pentru a crea o trecere naturala, foloseste o pensula pentru a uniformiza culoarea.
  • Aplica apoi pe tample si apoi contureaza lateralul fetei. Nu uita sa estompezi culoarea pentru un aspect placut.
  • Urmeaza nasul, aplica produsul pe fiecare parte pentru a-l subtia.

Acum urmeaza iluminatorul. Incepe cu centrul nasului, arcuirea sprancenelor, barbia, buza superioara, coltul interior al ochilor si fruntea, si incheie cu evidentierea pometilor. Si nu uita de blush pentru un strop de culoare!

Acest tip de machiaj te ajuta sa corectezi anumite trasaturi si sa scoti in evidenta ceea ce te avantajeaza. Asadar, ia o oglinda, pensulele de machiaj, un kit de contur, si la treaba!

 

One Comment on “Lumini si umbre – arta de a-ti contura fata”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.